Ballina AKTUALE LMT në Zvicër reagon ndaj përçarjeve rreth zgjedhjeve për Bashkësi Lokale në...

LMT në Zvicër reagon ndaj përçarjeve rreth zgjedhjeve për Bashkësi Lokale në Tërnoc

818
0
SHPËRNDAJE

LIDHJA MERGIMTARVE TERNOCAS ME SELI NE ZVICER

Te nderuar bashkfshatar te Ternocit. Lidhja e mergimtarve te Ternocit ( LMT ) me keqardhje e ka ndjekur sote situaten e zgjedhjeve lokale ne fshat. Ne si mergimtar kerkojm urgjent qe te mos ndodhin percarjet mes vendasve qofte per interesa te dikujt private, apo per tekat e dikujt qe ka interes nje person ose nje grup, prandaj kerkojm me kembngulsi qe percarjet te anashkalohen. Percarjet politike kohen e fundit, jo qe e kane perqa fshatin, por kjo ka ndiku me te madhe edhe tek mergata Ternocase, qe asnjeher nuk e kemi pasur ne tradit ne si Ternocas te perqahemi per interesa te nje grupi apo te nje personi, dhe gjitheher njeri tjetrin e kemi quajtur Vella, e jo si sot siq quhet me nje term, i atij qenka ose i ketij.

Ne si Mergimtar kerkojm qe percarjet mes veti te anashkalohen dhe mos te ndodhin keso lloj pislleqe mes veti sepse keto percarje po ndikojn ne mergat edhe ne gjeneraten e tret, ne vend se te motivohen per te mos harruar vendelindjen, ku me keto percarje jeni duke i larguar edhe me te madhe, por mendoni se secili prej jush ka ndonje nip apo mbes ne mergim dhe jeni duke i shkaterruar me te madhe, edhe pse ndoshta kohen e fundit nuk jeni duke mos i pare, por nga percarjet kjo ka filluar te ndikoj tek rinia mergimtare, qe nese vazhdon keshtu do te hjekin dore edhe nga vendelindja, dhe te asimilohen.

Nuk ka politik apo interes tjeter mes vellazerve, te gjithe jemi vellezer dhe te qenderojm ashtu siq kemi qene para shume vite pa asnje pik urrejtje apo percarje mes veti.

Ne si Mergimtar presim qe sa me shpejt te miren masa ndaj ketyre individve qe nepermes rrjeteve sociale apo edhe haptas ndjellin urrejtje vellazerore, po edhe me keq urrejtje mes nje fshati.

Me rrespekt

Lidhja Mergimtarve Ternocas

Kryetar

Luan Aqifi