Ballina LAJME E FUNDIT Për tre muaj vdesin 35 foshnje në Gjinekologjinë e Shkupit

Për tre muaj vdesin 35 foshnje në Gjinekologjinë e Shkupit

666
0
SHPËRNDAJE

Mbi 35 foshnje të porsalindura kanë vdekur për tre muajt e parë të vitit vijues në Klinikën për
Gjinekologji dhe akusheri në Shkup.
Këto shifra alarmante që brengosin prindërit dhe të punësuarit i ka zbuluar Fokus.
Shkak për vdekjen e të porsalindurve është java jo adekuate e lindjes, më pas pesha jo e duhur por
edhe problemet me mushkëritë e zeza dhe sepsa.
Në tre vitet e fundit, Klinikën gjinekologjike e dridhin disa skandale, e njëra nga ato është rritja e
vdekshmërisë tek foshnjat, që për çdo vit arrin shifrën mbi 200. Këto shifra shqetësuese nisin në vitin
2016 kur në klinikë kanë vdekur 184 bebe, që është për dyfish më shumë se në vitin 2015.