Ballina AKTUALE Serbia ka mbështetje prej Francës në gjetjen e një zgjidhjeje me Kosovën

Serbia ka mbështetje prej Francës në gjetjen e një zgjidhjeje me Kosovën

733
0
SHPËRNDAJE

Frederik Mondoloni, ambasadori francez ka thënë sot se vendi i tij mbështet përpjekjet e Serbisë për të gjetur një zgjidhje për çështjen e Kosovës.

“Qëndrimi ynë për Kosovën është i qartë, ne i mbështesim përpjekjet për dialog dhe unë shpresoj se Serbia do të jetë në gjendje për të ecur përpara në këtë çështje. Franca është e gatshme për ta ndihmuar Serbinë pasi dëshira e saj është t’i bashkohet BE-së”, ka deklaruar ambasadori francez.

Ai ka theksuar se dyja vendet kanë pasur momente të dhimbshme dhe tragjike mirëpo është shprehur i bindur se së bashku mund të gjejnë një zgjidhje.