Ballina Uncategorized Si ngjasoi fjalimi i Vuçiqit me atë të Millosheviqit (Video)

Si ngjasoi fjalimi i Vuçiqit me atë të Millosheviqit (Video)

700
0
SHPËRNDAJE

Përmendjen e Millosheviqit nga Aleksandar Vuçiq në fjalimin që e mbajti të dielën në Mitrovicë, për një profesor universitar dhe një ish-deputet të viteve ’90-ta, tregon se politika serbe e sotme nuk dallon shumë me atë të para 20 vjetësh.

Derisa, për pjesën tjetër të adresimit të presidentit serb, ata kanë qëndrime të ndryshme.

Millosheviqi ishte lider i madh. Qëllimet i kishte më të mirat por rezultatet i patëm të këqija’, tha Vuçiq në Kosovë.

Pavarësisht këtyre lëvdatave Aleksandar Vuçiq në Mitrovicë tha se fjalimi i tij nuk mund të krahasohet assesi me ato të ish-presidentit serb Sllobodan Millosheviq në Fushë Kosovë e Gazimestan.

Me këtë po pajtohet edhe profesori universitar nga Kosova Milazim Krasniqi.

Megjithatë me këtë nuk pajtohet ish-delegati i Kuvendit të Kosovës në vitet e 90’ta Nazmi Kelmendi.

Derisa shton se përmendja e Millosheviqit nga Vuçiqi tregon se politika serbe tashmë nuk ka ndryshuar me ato të para rreth tri dekadave.

Në këtë pjesë mendimet e profesorit Milazim Krasniqi pajtohen me ato të ish-deputetit kosovar.

Glorifikimin e figurës së Millosheviqit me çka tregoi se është vazhdimësi e asaj politike. Pastaj glorifikoi Rusinë duke e shprehë si aleat strategjik. Deklaroi se është kundër anëtarësimit të Serbisë në NATO po ashtu tha se Serbia nuk do ta njoh kurrë Kosovën”, tha Krasniqi për Klan Kosovën.

https://youtu.be/cAetuop9YK4