Ballina AKTUALE Vuçiç: Terroristët donin të tregonin fuqinë dhe mbështetjen e Perëndimit Video

Vuçiç: Terroristët donin të tregonin fuqinë dhe mbështetjen e Perëndimit Video

800
0
SHPËRNDAJE

Beogradi – Terroristët e trajnuar në uniformat policore të njësive speciale të një shteti të padisponueshëm të Kosovës dëshironin të tregojnë se ata mund të zënë në veri të Kosovës, thotë Aleksandar Vuçiç.

Ai thotë se ka punuar me mbështetjen e EULEX-it dhe “dy automjete njësi e NJRMO-së, ka qenë dy automjete të EULEX-it”.

Presidenti i Serbisë, gjatë një adresë me median pas arrestimit të Marko Gjuriq në Mitrovicë, tha se Serbia është “respektuar të gjitha aktet ligjore ndërkombëtare” dhe se në atë kohë informohet për qëllimin zyrtarët e Prishtinës serbë për të shkuar në Kosovë.

Vucic tha se dëgjoi nga Marko Gjuriq, i cili, siç thotë ai, për t’u pranuar në një nga objektet mjekësore për shkak se “ka probleme të caktuara.”​

Sipas tij, Zyra për Kosovë dhe Metohi është 75 orë para ngjarjeve në Mitrovicë informuar autoritetet kompetente në Kosovë që do të Gjuriq për të vizituar Kosovën: “Në këtë mënyrë, në bazë të marrëveshjes për vizitat zyrtare, 72 orë më parë është i nevojshëm në qoftë se unë jam duke shkuar për Kosovën … Për Marko Djuric nevojë 24 orë “, thotë Vucic.

Vuçiq vuri në dukje se nuk ishte çështje e “kërkimit të lejeve, por informimit”.

“Pra, për të qenë i qartë, Marko Djuriç ishte në përputhje me marrëveshjet me Prishtinën, tri herë përpara se të informonte për ardhjen e tij në KiM. Nuk ka asnjë reagim ndaj tij. Ditën tjetër ka një njoftim tjetër në të cilin shtohet vetëm emri i Nikolla Selakoviqit. Përgjigjja vjen më 25 mars në 23.02, thonë se kërkesa nuk është dorëzuar me kohë. Së pari, nuk është një kërkesë për shpjegimin e qiellit. Së dyti, ju jeni të gënjyer. On ajo shkon po ne do të vazhdojë dhe do të vizitojë Kosovën në përputhje me të drejtën ndërkombëtare dhe të mos i pyet ata për të përpiqen për të provokuar veprimet që do të shkaktojë një përshkallëzim të tensioneve “, tha Vucic.

“Interesante, Pacoli tha se Đurić dhe Vulin nuk lejohen të hyjnë në Kosovë” sepse ato inkurajojnë urrejtjen “. Ishte shteti terrorist, Bandit, i vendosur për të shpikur një delikt verbal? A i ndalon dikush, sepse nuk i pëlqen ata? Nuk thotë asgjë në marrëveshjen më, “shtoi Vuçiç.deklaron b92.net/ Lugina24.com