Ballina MËSHUM KURIOZITETE A e dini se pse qenët lehin kur thërret ezani?

A e dini se pse qenët lehin kur thërret ezani?

837
0
SHPËRNDAJE

A e dini se pse qenët lehin kur thërret ezani?

Ju ka ndodhur ndonjëherë që në momentin kur thërret ezani të dëgjoni qenin që lehë?

Nëse po, atëherë nuk është rastësi.

Të paktën, kështu thuhet…

Sipas Kuranit:

Kur bëhet thirrja për namaz, “shejtani” largohet dhe lëshon zhurmë që mos të dëgjojë ezanin dhe kur përfundon ezani, ai kthehet me qëllim që të hutojë njeriun në mendime, duke i thënë:

Kujto këtë gjë, kujto atë gjë, gjëra të cilat nuk i mendonte, derisa harron sa namaz ka falur.

Atëherë, e lehura e tij mund të jetë për shkak se ai shikon “shejtanët” dukë u larguar, por mund të jetë dhe ‘vetë qeni që leh ‘shejtan’”, sepse “shejtanët” marrin forma të ndryshme krijesash.