Ballina AKTUALE Deputeti Shqiptar Fatmir Hasani, Kundërshton Ligjin Mbi Këshillat Nacionale Të Pakicave, Përmend...

Deputeti Shqiptar Fatmir Hasani, Kundërshton Ligjin Mbi Këshillat Nacionale Të Pakicave, Përmend Një Sërë Mangësishë Në Ligj (VIDEO)

908
0
SHPËRNDAJE

Në seancën e parafundit të Kuvendin republikan të Serbisë, ku për votim ndodhej projektligji mbi Këshillat Nacionale të Pakicave, deputeti i vetëm shqiptar, Fatmir Hasani, fuqishëm e kundërshtoi, dhe nxorri në pah, mangesitë në ketë projektligj.

Në fjalinë e tij, deputeti Hasani, potencoi gjendjen e rëndë të pakicës shqiptare në Serbi, dhe mungesën e bashkëpunimit zyrtar të Qeverisë së Serbisë, me përfaqësuesit legjitim shqiptarë.

“Përkundër që orientim im i deritanishëm, ka qenë përkrahja e ligjeve të Europës, njëkohësisht punës së Qeverisë, me qëllim që të tregoj orientimin e partisë të cilën edhe e përfaqësoj, kjo Qeveri në përgjëthsi, nuk dëshrion bashkëpunim institucional me shqiptarët, që deri tani, ka qenë një opsioni për të cilin kemi insistuar, ndërsa më shumë po i jepet rëndësi disa kanaleve private, që për qëllim kanë bashkëpunimin me disa grupe, dhe jo afirmimin e të drejtave të shqiptarëve” – deklaroi deputeti Hasani.

Më tej, Hasani, kundërshtoi ligjin mbi Këshillat Nacionale të Pakicave, ku përmendi, shumë mangesëi në përdorimin e gjuhës shqipe, në dokumentet zyrtare të pakicës shqiptare. Deputeti Hasani, gjithashtu përmendi edhe mospërfaqësimin e shqiptarëve në institucionet shtetërore, si policia, gjyqësia dhe tatimet.

Fatmir Hasani, në fund theksoi se nuk e përkrah ligjin mbi pakicat nacionale, ku paraprakisht, potencoi shumë mangesë në ketë projektligj.

Më poshtë e gjeni fjalimin e plotë të deputeti popullor Fatmir Hasani: