Ballina AKTUALE Fëmijët që lindin në Kosovë nuk mund të regjistrohen në Preshevë

Fëmijët që lindin në Kosovë nuk mund të regjistrohen në Preshevë

808
0
SHPËRNDAJE

Qytetarët e Luginës së Preshevës me banim dhe marrëdhënie pune në Kosovë, hasin probleme në regjjistrimin e fëmijëve të tyre…

Pakica shqipëtare që jeton në Serbi veçanërisht shqiptarët e Komunës së Preshevës që jetojnë në Republikën e Kosovës gjatë regjistrimit të fëmijëve në vendlindjen e tyre hasin probleme serioze edhe atë nësë lindja e një nëne bëhet në teritorin e Kosovës në Komunë të Preshevës regjstrimi i këtij fëmije nuk mund të kryhet në asnjë mënyrë.

Për të bërë regjistrimin e një fëmije që lind në teritorin e Kosovës personi në fjal duhet të kryej këtë procedur, nësë nëna lindjen e saj e  kryen në Prishtinë regjitrimi i fëmijës duhet të bëhët në Nish, nëse nëna lind në Ferizaj regjistrimi i fëmijës bëhët në Leskoc dhe nëse lindja kryhet në Gjilan regjistrimi bëhet në Vranjë kështu tha z.Shukri Zylfiu në prononcimin e dhënë për Rtv Aldi.

Marrëdhënijet ndërshtetërore mes Kosovës dhe Serbisë bëjnë që shqiptarët e Komunës së Preshevës që jetojnë në Republikë të Kosovës të përballen me probleme të tilla.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com