Ballina AKTUALE Inspektoret e tregut në Luginë në aksion

Inspektoret e tregut në Luginë në aksion

1177
0
SHPËRNDAJE

Inspektoret e tregut ne aksion

Inspeksioni komunal para vitit te ri 2018 dhe pas vitit kryes aksione te ndryshme inspektimit per ende vazhdon   inspektimin,  kontroll i të gjitha lokale ushqimore deri tek veshmbathje etj.
Rëndësi e veçantë po i  kushtetohet edhe afatit të
skadencës së produkteve ushqimore, me ç’rast edhe po bëhen inspektime të rregullta në shumë pika ku shiten këto produkte. Gjatë këtyre inspektimeve ka pasur mjaft raste kur tregtarët janë
detyruar t’i largojnë nga raftet ushqimet me skadencë të kaluar, por ka pasur edhe raste kur këta artikuj janë konskuar
për tu asgjësuar, ashtu siç edhe është e rregulluar me ligj. Ndërkohë, një kontroll intensive po bëhet edhe nëpër mishtore dhe restorante, jo vetëm në brendi të qytetit
por edhe në zonat rurale ku ato veprojnë. Synim i këtyre inspektimeve është kontrollimi i kushteve higjienike dhe sipas raporteve të drejtorisë së inspeksionit në shumicën prej këtyre
mishtoreve dhe restoranteve është hasur në gjendje të kënaqshme dhe të pranuar higjenike./lugina24.com