Ballina AKTUALE Ligji i ri në trafik: Ja për çka mund të paguani denim...

Ligji i ri në trafik: Ja për çka mund të paguani denim 10.000 dinarë

908
0
SHPËRNDAJE

Ndryshimet në ligjhin e ri në trafik do të sjellë 26 ndryshime me denime prej 10.000 dinarë, mirëpo këto mund të paguhen përgjysmë (5000 dinarë) nëse kundërvajtja paguhet në afat prej 8 ditësh.

Presheva.com ju sjell disa nga denimet prej 10.000 dinarë që mund të hasen më së shpeshti në trafik:

1. Nuk e keni vendosë rripin e sigurimit
2. Keni tejkaluar shpejtësinë në vendbanim më shumë për 20 km/h deri 30 km/h
3. Keni tejkaluar shpejësinë jasht vendbanimit më shumë se km/h deri km/h
4. Keni vozitë pa helmet në motocikël ose moped
5. Keni tejkaluar shpejtësinë në “Zonën 30” për 21 km/h deri 30 km/h
6. Keni tejkaluar shpejtësinë në “Zonën e shkollës” për 21 km/h deri 30 km/h prej orës 07 deri 21
7. Vozisni mirëpo patent shoferit i ka skaduar afati më shumë se 6 muaj
8. Telefononi gjatë vozitjes dhe nuk përdorni aparatin “hands free”
9. Vozitni me 0.2 deri 0.5 promila alkool
10. Vozitni veturë në të cilën tabelat nuk janë të vendosura me rregull dhe janë të ndyra dhe nuk mund të lexohen mirë
11. Nuk keni lajmëruar humbjen e tabelave të veturës në stacionin policor dhe shumë të tjera.

Ligji është votuar me 22 mars dhe me siguri prej 3 prillit do të hyjë në fuqi pas shpalljes në fletën zyrtare./presheva.com/