22.8 C
Bujanovac,Preshevë
E diel, 14 Korrik, 2024
Ballina AKTUALE Corrotica fshati i parë në Luginë që ndërton ”Sahatkullë” (VIDEO+FOTO)

Corrotica fshati i parë në Luginë që ndërton ”Sahatkullë” (VIDEO+FOTO)

1815
0
SHPËRNDAJE

Fshati Corroticë njëri ndër fshatrat më të ndërtuar dhe me një pastërti maksimale në Luginë të Preshevës.

Banorët e fshatit Corriticë kanë ditur të punojnë në ndërtimin,mirëmbajtjen dhe pasurimin e vendit të tyre,ku pikërisht banorët e këtij fshati me vullnetin e mirë dhe me dëshirën e madhe të bashkatdhetarëve në Diaspor erdhi deri tek organizimi i ndërtimit të një ”Sahatkulle” në fshatin Corroticë.

Hapsira ku do të ndërtohet kjo ”Sahatkullë” është në qendër të këtij fshati ku në pjesën tjetër të hapësirës do të ndërtohet një park për të gjithë banorët e këtij fshati.

Ekipi i televizionit Aldi mori edhe prononcimin e njërit nga organozatorët e këtij projekti është ky bashkatdhetari z.Shenasi Hetemi i cili kur është në pytje vendlindja e tij nuk kursen asgjë.

Në prononcimin e dhënë z.Hetemi na tregoi për projektin në fjalë ku realizimin e këtij projekti e mbështet edhe kryetari i komunës z.Shqiprim Arifi.Projekt ky që kap shumën prej 45.000-55.000 euro shumë kjo e siguruar nga të gjithë banorët e këtij fshati të cilët jetojnë në Diaspor.. Realizimi i këtij projekti do të bëhet në një kohë sa më të shkurtër duke patur parasysh që punimet vetëm se kanë filluar kështu u shpreh edhe z.Hetemi gjatë intervistës të realizuar për Rtv Aldi.

Banorët e këtij fshati e mirëpresin këtë hapsirë e cila është duke u punuar ekskluzivisht për ata, gjithashtu secili prej tyre e vlerëson jashtëzakonishtë shumë iniciativën e bashkatdhetarëve të tyre ku një projekt i tillë ka qenë jashtëzakonishtë i nevojshëm.

Organizime të tilla shpresojmë të ndodhin në të gjithë vendin tonë duke u munduar në ngritjen,ndërtimin dhe pasurimin e të gjitha fshatrave në Luginë të Preshevës por edhe më gjërë.