Ballina AKTUALE Medvegja me nëntokë plot ari (547 milionë tonë) dhe Bujanoca mbeten nën...

Medvegja me nëntokë plot ari (547 milionë tonë) dhe Bujanoca mbeten nën Serbi, Presheva me katunde me Kosovë

925
0
SHPËRNDAJE

Në rrjetet sociale u shfaq i ashtuquajturi zgjidhje për Kosovën dhe Metohinë, dmth. Detajet e dyshuara të përcaktimit sipas të cilit Presheva dhe 6 deri në 8 fshatra duhet t’i përkasin Kosovës në këmbim të Leposaviqit, Zubin Potokut dhe Zveçanit, ndërsa Bujanoci do t’i bindet statusit të veçantë brenda Serbisë.

Marrëveshjet duhej të nënshkruheshin brenda gjashtë muajve.

Sipas këtij dokumenti të shpërndarë gjerësisht për rrjetet sociale, Serbia dhe Kosova do të ndajnë territorin. Thuhet se ata janë duke iu referuar burimeve nga “disa media shqiptare” te sponsorizuara nga Thaci.

PIKAT e diskuteshme

-Presheva, deri ne Klinike i bashkohet Kosovës
-Kufiri te ndodhet pranë Bilacit
-Bujanoci merr një status të veçantë si një distrikt special
-Mitrovica ka një status të veçantë si një distrikt i veçantë
-6 nga 8 fshatra perreth Medvegjës di t’i bashkohen Kosovës
-Korridori 10 do të shpallet një “Rrugë e Mbrojtur” ndërkombëtarisht
-Liqeni Gazivode do të privatizohet për 99 vjet (një kompani angleze) dhe do të ketë një status të veçantë
-Trepça është duke u privatizuar për 99 vjet dhe do të ketë një status të veçantë
-Kishat serbe janë po aq të pavarura sa Hilandari
-Zveçani, Zubin Potoku dhe Leposaviqi do jenë pjesë e Serbisë
-Dëmtimet e luftës në mes të Kosovës dhe Serbisë do të falen
-Serbia do ta njohë Kosovën nën emrin e Kosovës
-Forcat e NATO-s do të kenë një mandat prej 33 vjetësh
-Baza afër Bujanocit bëhet pjesë e Kosovës
-Bondstil bëhet baza ushtarake e NATO-s
-Marrëveshja e miqësisë midis Kosovës dhe Serbisë do të nënshkruhet në Uashington brenda 6 muajve.(edhe pse Thaci e kishte thene në mars, nesje tash ai e paska shtyer pak :-))

Sipa spo hsihet nga ky “plane” Medvegja me nëntoke plot ari dhe Bujanoca mbeten nen Serbi, Presheva me 7 katunde me Kosovë. Sikur qe fshatrat me rte pèasur ne Kosovbe me ari po i jepen Serbisë. Kesja i thone nderrim osxe pazar me tokat shqiptare. Thene shkurt këtu Serbia asgje s’ka humbur thjeshte ka fituar, ka riokupuar gati 20 per qind te Kosovës.

NëMedvegjë, vendbanim ky shqiptar, zbulohen 547 milionë ton ari

Një ndërrmarje me emrin “Dunav mineral” në nje vendabanim shqiptar me emrin Tularë në komunën e Medvegjës, ka zbuluar miliona tonë ari dhe bakër. Sipas Yellow Creek, thuhet se aty ka 547 tone mininerale prej ari, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë” duke ju referuar nje raporti nderkombëtar.

Beogradi krenohet me arin e shqiptarëve nga Kosova dhe Medvegja. Serbia ka rezervat më të mëdha të arit në Ballkan?!
“Në këto depozita është përcaktuar përmbajtjen e 0.22 gram për ton ar dhe 0.23 për qind bakër. Kjo është 1.260.000 ton bakër dhe 120 ton prej ari, ka deklaruar Menaxheri për hulumtime Research Phil Fox.
Ai ka shpjeguar ne vazhdim se “duke pasur parasysh rezultatet inkurajuese, ne jemi duke vazhduar me zhvillimin e studimeve të vlerësimit ekonomik për vlerësimin e ndikimit në mjedis, studimet teknologjike dhe metalurgjike, dhe studimet sociale. Rezultatet preliminare të studimit priten deri në fund të këtij viti”.
“Minerale Danubit” është një kompani e regjistruar në Serbi me kapital kanadez dhe punëson rreth 30 njerëz.
Ne vazhdim agjencia e lajmeve “Presheva Jonë” ka shkruar se pas ketij zbulimi te kesaj pasurie nëntokësore të milionatoneve me ari në vendibanimet shqipatre, krejt e kuptueshme pse viteve te fundit në keto vise shqiptare të njohur si Kosovë Lindore u bënë spastrime etnike qe ne fakt dikur Medvegja ishte e banuar me shumice shqiptare, kurse sot as pakice, vetme me 400-500 shqipetare e jo si dikur qe kishte 4000-5000 shqiptarë ?!.