Ballina AKTUALE Në Sërbi ora policore e propozuar nga Shtabi i Krizave të shëndetit

Në Sërbi ora policore e propozuar nga Shtabi i Krizave të shëndetit

666
0
SHPËRNDAJE

Pjesa mjekësore e Shtabit të Krizave propozoi futjen e shtetrrethimit dhe vendimi do të merret në ditët në vijim, tha sekretari krahinor për shëndetësi, Zoran Gojković, pas seancës së Shtabit të Krizave.

Ata besojnë, siç deklaroi ai, se zvogëlimi i punës me një orë, dy ose tre në objektet ku ka shumë trafik, nuk sjell asgjë në drejtim të luftës kundër përhapjes së koronavirusit, raporton RTS.

Ai deklaroi se pozicioni i asaj pjese të stafit ishte “i qartë dhe vendimtar” kështu që në këtë moment ajo do të ishte zgjidhja më e përshtatshme, pa investuar në atë që pasojat ekonomike do të shkaktonte “bllokimi”.

Gojkoviq vuri në dukje se mbetet që anëtarët e Shtabit të takoheshin përsëri në “ditën tjetër, dy”, për të mbajtur konsultime të ndryshme deri atëherë, dhe më pas për të marrë një vendim që është adekuat dhe më i miri për të gjithë.

Askush në publik, siç tha ai, nuk duhet ta kalojë vendimin dhe ai do të merret në ditët në vijim.

-Duhet të marrim parasysh shëndetin publik, interesin e qytetarëve tanë dhe shëndetin, por gjithashtu duhet të udhëhiqemi nga ideja që si shtet pas një viti në të gjithë këtë të durojmë jo vetëm ekonomikisht por edhe në aspekte të tjera, sociologjikisht , psikologjikisht, mendërisht ‘bllokim’ i ri – tha Gojkovi.

Problemi më i madh, siç theksoi ai, është se vaksinimi kryhet me sukses në kushtet e një numri në rritje të pacientëve.

  • Nëse kemi një numër të madh të njerëzve të infektuar, nuk do të jemi në gjendje të vaksinojmë njerëzit – paralajmëroi Gojković.

Ai njoftoi se nesër, me iniciativën e Kryeministrit Brnabić, një ekip nga Ministria e Shëndetësisë do të shkojë në Vranje për të parë pse ekziston një problem me rritjen e madhe të numrit të njerëzve të sapo infektuar në atë qytet. Lugina24.com