Ballina LAJME E FUNDIT EKONOMI Nga sa para do ti marrim ne nga koncesioni i aeroportit?

Nga sa para do ti marrim ne nga koncesioni i aeroportit?

592
0
SHPËRNDAJE

Në Serbi rreth 2.67 milionë qytetarë posedojnë nga një aksion pa pagesë të Aeroportit.

Aeroporti “Nikola Tesla” në Beograd iu është dorëzuar francezëve për menaxhim për 1.46 miliardë euro, por të hollat nuk do të shkojnë vetëm në buxhet, por pak do të përfitojnë edhe qytetarët.

Nga 501 milionë euro që në shtator do ti paguaj Serbisë kompania “Vinci Airports”, aksionarëve të vegjël i shkojnë 84 milionë euro ndërsa tjerat në buxhet. Në aksionar të vegjël hyjnë kompanitë, fondet investive dhe pensionale dhe qytetarët që kanë përmbushë të drejtat për aksione pa pagesë.

Nga një aksion pa pagesë kanë të drejtë 2.67 milionë qytetarë të Serbisë dhe në bazë të berzës dhe çmimit secilit nga koncesioni i takon nga 1693 dinarë dhe nëse paguhet tatimi, të hollat përfundimtare që i takojnë qytatarëve është 1440 dinarë.