Ballina AKTUALE ZGJEDHJET E KËSHILLIT NACIONAL LUGINË

ZGJEDHJET E KËSHILLIT NACIONAL LUGINË

950
0
SHPËRNDAJE

ZGJEDHJET E KËSHILLIT NACIONAL : 26 vendvotime, 18,151 votues, pjesëmarrja deri në ora 11 DOBET ,, Bujanoc, 4 nëntor 2018.- Në komunën e Bujanocit, në 7 mëngjes është i hapur për të gjitha 26 vendvotimet për zgjedhjet për këshillat e pakicave kombëtare që do të mbahet
-18,151 votues u regjistruan në listën speciale të votuesve në Bujanoc. Shumica e shqiptarëve (16,039), e ndjekur nga Roma (2083), maqedonasit (24) dhe bullgarët (5) thotë Driton Rexhepi, koordinator i Trupit KRZ punës për komunën e Bujanocit.
Ai shton se deri në orën 13, ai do të ketë të dhëna të sakta për dalje në territorin e të gjithë komunës.
Në votimit numër stacionit 24 në Qendrën e Kulturës janë 503 votues të regjistruar, sipas presidentit të komisionit Naim Rexhepi, deri në 10 orë, kur Bujanovacke vizituar këtë vend të votimit, kanë votuar 30 votues, ose pak mbi 5 për qind.kurse te vendi “decji vrtic” vend votime 21 afer parkit të qytetit.
Qendrat e votimit do të jetë i hapur deri ora 20 një afat për shpalljen e rezultateve përfundimtare të 96 orëve i Sondazheve te mbylljes.
Shqiptarët në Bujanoc mund të votojnë për një nga 6 listat zgjedhore.
Sot, këshillat e tyre kombëtarë në Serbi zgjidhen nga 22 pakica kombëtare me 467.545 votues.