Ballina AKTUALE Bllokohet shtëpia e kulturës në Preshevë, Arifi thotë se TVP dhe PDSH...

Bllokohet shtëpia e kulturës në Preshevë, Arifi thotë se TVP dhe PDSH e meritojnë largimin?

763
0
SHPËRNDAJE

Inspektorët kundër zjarrit nga Vraja në bashkëpunim me policinë lokale kanë mbyllur objektin e shtëpisë së kulturës në Preshevë duke vendosur shiritat ndalesës (bllomb) që ndalon çdo hyrje dalje në këtë objekt, shkruan Titulli.com.

Inspekcioni kishte kërkuar më herët drejtorisë së këtij objekti të komunës së Preshevës që në afat të caktuar të përpilojë projektin kundër zjarrit, të cilin nuk e ka bërë.

Brenda këtij objekti është duke funksionuar biblioteka dhe Rtv “Presheva”, një medium që është në proces gjyqësorë për shkak të pronësisë pas fazës së privatizimit të mediave publike në territorin e Serbisë.

Kryetari i komunës së Preshevës, Shqiprim Arifi duke folur për këtë rast është shprehur se “bllombimi” është mos realizim i projektit kundër zjarrit që është dashur ta ketë patjetër shtëpia e Kulturës në bazë të normativave ligjore.

Ai tha gjithashtu tha se nuk është i brengosur për TVP dhe zyrën e të rinjve që ka uzurpuar Partia Demokratik Shqiptare dhe se e meritojnë me ja mbyllë objektin sepse nuk paguajnë as rryme as qira.

Diskutime dhe marrëveshjet për arsyen e mbylljes së objektit të shtëpisë së kulturës ë Preshevë po vazhdojnë nga pozita dhe opozita ndërsa të dëmtuarit kanë paralajmëruar edhe masa tjera vepruese./Titulli.com/