Ballina LAJME E FUNDIT LUGINA Bujanoc: Më 18 prill premiera e filmit dokumentar “Shpresa e Humbur”(video)

Bujanoc: Më 18 prill premiera e filmit dokumentar “Shpresa e Humbur”(video)

1433
0
SHPËRNDAJE

Në shtëpinë e kulturës n ë Bujanoc më 18 prill duke filluar nga ora 18:00 shfaqet premiera e filmit dokumentar “Shpresa e Humbur”.

Filmi   dokumentar “Shpresa e Humbur” është xhiruar në regji të  Valton Jakupi dhe producentit  ekzekutiv Daniel Hoffman, dedikuar mërgimtarve Tërnocas që jetojnë në Europ dhe Amerikë.

Sipas regjisorit, në  film bëhet fjalë per tri gjeneratat në mërgim. Gjeneratën prej viteve 1973, rrugëtimin dhe vështërsit e tyre drejt emigrimit, gjeneratën e mesme që emigruan për shkaqet politike dhe ekonomike si dhe për gjeneraten e re që  sot një  numër i madhë  i të rinjëve Tërnocas studjojnë dhe disa prej tyre janë me vende kyqe edhe në pozita të larta në  disa shtete Europiane.
Regjisori Valton Jakupi  falënderon  shumë castin e aktorëve të inkuadruar në Bujanoc si Blerim Hasanin, Begzad Abdullahu, Njomza Ibrahimi, Barbara Heim, Osman Tahiri, Xheneta Saliu, Djellza Abdullahu, Albin Beka, Fatmir Selimi, dhe Imamin e Maltërnocit  Ibrahim Demiri.
https://www.youtube.com/watch?v=mJagfZK_TuE