Ballina AKTUALE Filloi ndryshimi i territoreve, forcat sllovene vijnë në kufirin në Preshevë

Filloi ndryshimi i territoreve, forcat sllovene vijnë në kufirin në Preshevë

692
0
SHPËRNDAJE

Sllovenia sot ka dërgoi një grup prej 19 policësh në Luginën e Preshevës për të ndihmuar kolegët serbë të kontrollojnë rajonin, njofton “Presheva Jonë”, duke përkujtuar se sllovenët po ashtu ishin të parët që u instaluan në Kosovë para shkëputjes, në kohën e “Jugollavisë”.

Zyrtarët e policisë sllovene do të kryejnë detyrat e tyre në kalimin e shtatorit në kufirin serbo-maqedonas, në komunën e Preshevës.

Ata do të punojnë në uniforma, do të përdorin automjete dhe pajisje zyrtare, thuhet në deklaratë.

Detyrat, të drejtat dhe detyrimet e punonjësve të policisë sllovene rregullohen me një protokoll të nënshkruar nga ministritë e brendshme të Sllovenisë dhe Serbisë dhe bazuar në një marrëveshje të nënshkruar më 6 dhjetor 2016 në Romë.