Ballina AKTUALE Gazeta Blic e Beogradit: Kush kontrollon sigurinë në Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë

Gazeta Blic e Beogradit: Kush kontrollon sigurinë në Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë

874
0
SHPËRNDAJE

Serbia ia ka frigën Veselit dhe SHIK-ut,shkruan BLIC-i i Beogradit Autoritetet e Kosovës, të udhëhequr nga Kryetari i Kuvendit, Kadri Veseli, mbajnë kontakte me përfaqësuesit politikë të shqiptarëve në jug të Serbisë gjatë gjithë kohës.

Kështu shkruan gazeta beigradase “Blic” dhe shton se Veseli në mënyrë të kontrolluar e percjell situatën dhe të përgatitur për veprime të mundshme në mënyrë që të marrin kontrollin e komunave Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë, në qoftë se per nje gje te tille te krijohen kushte.

“Veseli gjatë karrierës së tij në krye të shërbimeve sekrete të sigurimit të paligjshme SHIK duke u përpjekur për të krijuar bërthamën e organizatës dhe për të trajnuar kuadro per disa shërbime të ardhme shqiptare të inteligjencës, qe të jetë në momentin e duhur te gatshme të legalizohen dhe të infiltrohe në një valë të madhe në territorin e Serbisë, në kufi me Kosovën, i cili territor është i banuar nga shqiptarët, për të organizuar sabotimin dhe aktivitetet terroriste, ose për organizimin e një kryengritje të armatosur “, shkruan Blic duke cituar një burim të paidentifikuar nga strukturat e sigurisë.

Gazeta Blic shton se në shtator 2016, në Prishtinë Veseli ka pasur takime të ndara me përfaqësuesit e shqiptarëve nga Bujanoci dhe Preshevës. Veseli u dha udhëzime të drejtpërdrejta drejtuesve të shqiptarëve në jug të Serbisë për t’u bashkuar.

“Sot, në çdo moment Veseli me kujdes monitoron çdo gjë që ndodh në jug të Serbisë, është o gatshme të përgjigjet, dhe ne të gjithë e dimë se çfarë do të thotë kjo”, thotë një burim i “Blic”.