18 C
Bujanovac,Preshevë
E diel, 19 Maj, 2024
Ballina AKTUALE Lugina e Preshevës kërkon ndihmën e Shqipërisë dhe Kosovës

Lugina e Preshevës kërkon ndihmën e Shqipërisë dhe Kosovës

715
0
SHPËRNDAJE

Lugina e Preshevës kërkon ndihmën e Shqipërisë e Kosovës…

Shtypja dhe diskriminimi ndër dekada, i ka lodhur shqiptarët e kësaj treve, të cilët të ruajnë me fanatizëm traditën, zakonet, gjuhen dhe kulturën, por ata nuk janë dorëzuar.

Pavarësisht gjithçkaje vijojnë përpjekjen e përditshme sidomos në aspektin politik për të fituar vendin që i takon brenda shtetit, të cilin ia la për fat të keq si dhurate proceset historike.

Problemi më jetik për ta është mungesa e teksteve shqip në shkolla.

Tirana zyrtare thotë se përkthimi i 35 teksteve shqip për Luginën është ne proces duke dhënë lajmin se ne fillimin e vitit të ri shkollor ato do të jenë gati per nxënësit shqiptare.

Përfaqësuesit më të lartë politik të luginës shpresojnë qe Prishtina e Tirana te luajnë një rol edhe më të rëndësishëm në të ardhmen sa i takon presionit që duhet bërë tek shteti serb.

Presheva dhe dy komunat e tjera janë zonat më të varfra ne gjithë Serbinë./

https://m.youtube.com/watch?v=EjXAYQ0tELQ