Ballina AKTUALE Në Bujanoc festohet 1 Qershori, Dita Ndërkombëtare e Fëmijëve (Foto)

Në Bujanoc festohet 1 Qershori, Dita Ndërkombëtare e Fëmijëve (Foto)

1421
0
SHPËRNDAJE

Performanca e fëmijëve nga grupet shqiptare dhe serbe të kopshtit. Gëzimi ynë, në Bujanovc, më 1 qershor, u shënua Dita Botërore e Fëmijëve në sheshin e qytetit, organizuar nga Bashkia Bujanoc, OJQ dhe Zyra e Rinisë.

Sot shënohet festa e 1 Qershorit, Dita Ndërkombëtare e Fëmijëve. Në këtë ditë fëmijët bëhen qendra e botës dhe aktivitete u kushtohen  atyre.

Së bashku me këngën dhe lojën, në shoqërinë e Miki Mausit të madh, vullnetarë të maskuar, ëmbëlsira dhe balona, fëmijët pritën me vëmendje veprimtaritë shoqëruese – vizatime në ngjyra, lojëra shoqërore dhe vrapim.

Bukurije Borici, koordinatore e mësimit të sotëm, theksoi se ideja ishte se fëmijët nga Bujanoci tregojnë se janë pjesë e botës dhe e ardhmja e qytetit të tyre

Përveç prindërve dhe kalimtarëve të mbledhur, evenimenti u vizitua nga kryetari i Komunes  Shaip Kamberit dhe bashkëpunëtorët, të cilët fotografuan me fëmijët.Lugina24.com