Ballina AKTUALE Prezentohet Autostrada Preshevë-Nish hapet sonte

Prezentohet Autostrada Preshevë-Nish hapet sonte

1279
0
SHPËRNDAJE

Presidenti serb Aleksandar Vuçiç tha në prag të hapjes së krahut jugor të Korridorit 10 përmes Gorges Grdelicka, se ndërtimi i asaj pjese ishte “një mësim për të ardhmen, si të punojmë dhe të shmangim gabimet, por gjithashtu se si mund t’i kapërcejmë të gjitha vështirësitë dhe të bëjmë rezultatet më të mira”.

Duke folur me gazetarët ndërtuar rishtas në afërsi të autostradës Vladicin Han, Vuçiç tha se përfundimi i këmbës jugore të Korridorit 10 mundësi për qytetarët dhe turistrt për t’u njohur me vendin.

“Pak njerëz e dinë se çfarë kemi në Grdelica, Vlladiçin Han, Vranje spa, dhe tani gjithnjë e më afër dhe shumë vende të tjera të bukura. Kjo do të jetë një mundësi jo vetëm për një trafik të mirë tranzit, por dega jugore të Korridorit 10 i rëndësishëm sepse do të vijnë investitorët , për shkak të kostove më të ulëta të transportit, por edhe për shkak të njerëzve të tyre, sidomos në të Pçinjës dhe Jabllanicës rrethe “, tha presidenti serb.

“Ne kemi treguar se ne mund të zgjidhin problemet më të vështira, kështu që unë përgëzoj popullin e qeverisë serbe në këtë sukses, sidomos punëtorët, sepse ata kanë bërë diçka që do të mbahet mend. Kjo tregon se kthimet shtetërore për qytetarët. Sot është një ditë e madhe për të gjithë Serbisë, krenar unë si kjo qëndron pas nesh. Nuk do të ketë njerëz për 30 vjet kujtohet se sa ne zmadhuar GDP më shumë rrugët, spitalet, shkollat që kemi ndërtuar, ajo është e ardhmja e Serbisë “, tha Vucic.

Ndërtimi i këtij seksioni, i tërë Korridori 10 gjatë 600 kilometra, nga veriu deri në jug të Serbisë, do të jetë i hapur për trafikun, kështu që do të jetë nga Beogradi deri në kufirin me Maqedoninë Veriore këtë rrugë për të arritur për orë të tëra në tre e gjysmë.

Korridori 10 është pjesë e një rrjeti të transportit pan-evropian që lidh Salzburg në Austri me Veles në Maqedoni Veriore, ndërtimi i saj ka filluar në vitin 1970, dhe afatet për veprat komplementit janë lëvizur shpesh rreth. Punimet në autostradë përmes Grdelica gryka filloi në vitin 2013, të kushtojë rreth 400 milionë euro dhe janë kërkuar si ajo është në atë pjesë e më shumë se 30 ura dhe dy tunele.