Ballina AKTUALE Shpallen rezultatet përfundimtare për Këshillin Kombëtar Shqiptar, APN dhe LR-PDSH mbeten jashtë?

Shpallen rezultatet përfundimtare për Këshillin Kombëtar Shqiptar, APN dhe LR-PDSH mbeten jashtë?

645
0
SHPËRNDAJE

Komisioni Republikan Zgjedhor ka shpallur rezultatet përfundimtare për zgjedhjet e Këshillave Nacionale të mbajtura më 4 nëntor.

Për Këshillin Kombëtar Shqiptar kanë votuar gjithsejt 14.247 votues dhe lista e “Partisë për Veprim Demokratik” ka fituar më shumë vota dhe do të ketë 6 këshiltarë.

Lista “ Alternativa për Ndryshim” ka marrë 3.723 vota dhe do të ketë 4 këshilltarë, lista e “Partisë Demokratike Shqiptare” dhe “Partia Demokratike” do të kenë nga 2 këshilltarë.

Gjithashtu lista “Lëvizja për Reforma-PDSH” do të ketë një këshilltarë.

Kuvendi i Këshillit Kombëtar Shqiptarë ka 15 këshilltarë ndërsa jo zyrtarisht Titulli.com ka mësuar se bisedat aknë filluar për koalicionin qeverisës PVD-PDSH.

Sipas burimeve të Titulli.com po bëhen përpjekje që edhe 2 këshilltarët e PD-së të bëhen pjesë e shumicës brenda KKSH-së.

Të njëjtat burime thonë se APN dhe LRPDSH janë të padëshiruar për formimin e organeve të Këshillit Kombëtar Shqiptar