Ballina LAJME E FUNDIT Zvicra do ta dëbojë shqiptaren nga Lugina pasi nuk i bëhet shërbëtore...

Zvicra do ta dëbojë shqiptaren nga Lugina pasi nuk i bëhet shërbëtore burrit

853
0
SHPËRNDAJE

Laura Rexhepi, shqiptarja 28-vjeçare kishte vend të sigurt pune për gjashtë vite me radhë, asnjëherë nuk ka pasur borxhe dhe kishte vijuar kurse të gjuhës gjermane. Megjithatë, ajo do të dëbohet nga Zvicra. Arsyeja: Laura u divorcua nga bashkëshorti i saj, i cili tentonte ta shtypte, shkruan Albinfo.ch

Laura Rexhepi, shqiptarja 28-vjeçare kishte vend të sigurt pune për gjashtë vite me radhë, asnjëherë nuk ka pasur borxhe dhe kishte vijuar kurse të gjuhës gjermane. Megjithatë, ajo do të dëbohet nga Zvicra. Arsyeja: Laura u divorcua nga bashkëshorti i saj, i cili tentonte ta shtypte, shkruan Albinfo.ch

Ish bashkëshorti i saj e sheh ndryshe. Sipas autoriteteve përkatëse, ai i kishte informuar ata pas ndarjes se Laura e kishte martuar vetëm sa për të marrë pasaportën zvicerane. Sipas tij, kjo kurrë nuk ka qenë një martesë e vërtetë.

Por, Laura e mohon deklaratën e tij. “E kam dashur”, këmbëngul Laura.

Për Departamentin e Drejtësisë në St. Gallen nuk ka shumë rëndësi. Kur është fjala për dëbim, duhet llogaritur në parim. Sipas ligjeve në fuqi për të huajt, Laura nuk i përmbush kriteret e parapara në këto raste dhe të hënën duhet t`i bëjë gati valixhet.