Ballina AKTUALE Presheva në vitin 2005 kishte 8 mijë nxënës, tani përgjysmohet numri

Presheva në vitin 2005 kishte 8 mijë nxënës, tani përgjysmohet numri

951
0
SHPËRNDAJE

Mehmet Dalipi është profesor i Bilogjisë në Shkollën Mesme “Sezai Surroi” në Bujanoc, thotë se numri i nxënësve shqiptarë nga viti në vit po bie, ndërsa po rritet numri tepricave teknologjike.

Sipas Drejtorisë komunale për Arsim në Bujanoc,Driton Rexhepi tha se arsimimin po e ndjekin 3 mijë e 340 nxënës në këtë komunë.

Edhe në Preshevë gjatë dekadës së fundit, numri i nxënësve është përgjysmuar, nga tetëmijë nxënës sa ishin në 2005.

Aktualisht në bankat shkollore janë katër mijë nxënës.

Sipas statistikave,çdo vit shkollorë nis me 300 nxënës më pak se në vitin paraprak dhe për të flet Rexhep Haliti nga drejtorati për Arsim në komunën e Preshevës.

Përfaqësuesit komunal për arsim në dy komunat me shumicë shqiptare të Luginës, konsiderojnë se me përmirësimin e gjendjes ekonomike, do të parandalohej migrimi i popullatës, ndërkohë që do të rritej nataliteti e me këtë edhe numri i nxënësve./B.Rexhepi-RTK/

https://youtu.be/eo1oW1uGqkU